L'Estat estudia concedir a 17 alumnes els 6.000 euros per ser escolaritzats en castellà

Ensenyament presentarà un recurs administratiu perquè la mesura és "inaplicable"

El ministeri d'Educació creu que 17 alumnes podrien obtenir l'ajuda de 6.000 euros per ser escolaritzats en castellà. L'Estat ja ho ha notificat a Ensenyament, que ha anunciat que presentarà un recurs administratiu perquè és "inaplicable". Alhora el ministeri d'Íñigo Méndez de Vigo ha rebut la petició de 75 famílies més que encara ha d'estudiar.

Segons ha explicat aquest dijous al matí la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, la majoria de peticions són de famílies que ja estudiaven abans que es  pogués sol·licitar l'ajut en centres privats i, per tant, estarien fent "frau de llei". Tot i així estudiaran cas per cas amb el ministeri d'Educació.

La consellera ha explicat que només un 17% dels centres catalans fan alguna matèria no lingüística més en castellà i que no hi ha cap escola que imparteixi tota la docència en aquesta llengua.

La petició de l'escolarització en castellà està inclosa dins de la polèmica llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), impulsada pel fins fa poc ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La Lomce preveu el pagament amb diners públics d'una plaça en una escola privada (quantificada en més de 6.000 euros) si la conselleria d'Irene Rigau no garanteix l'educació en aquesta llengua a l'alumne que ho demani a un centre públic.

El ministeri d'Educació havia reservat una partida de cinc milions d'euros per poder cobrir el miler de peticions que preveia per al curs passat (el primer que s'aplicava la Lomce), però finalment no en va concedir cap. En els pressupostos del 2016 la partida destinada per l'Estat ha baixat a 1.000.000 d'euros.