Publicitat
Publicitat

L'Estat es va gastar 770 millions entre el 2007 i el 2011 per poder emetre CO2

La passada legislatura es va convertir en el segon país, després del Japó que va comprar més drets d'emissió de gasos contaminants

L'Estat es va gastar 770 milions d'euros en comprar drets d'emissió de CO2 durant la passada legislatura, i es va convertir en el segon país, després del Japó, que més drets d'emissió de diòxid de carboni ha comprat a causa de l'alt consum energètic de la seva transport, ciutadans i llars. Així ho ha informat als mitjans el secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, després de recordar que els països signants del Protocol de Kyoto tenen assignat una quota i si el sobrepassen han de comprar drets d'emissions per esmorteir l'excés. Actualment el preu de la tona de diòxid de carboni està a 7 euros. A més el pressupost per aquest any de compra d'emissions és de 42 milions.

Ramos ha indicat que la nova administració vol donar un gir, i en lloc d'haver de comprar drets d'emissions, invertir en aquells projectes que fomenten l'eficiència energètica i la reducció d'emissions. A través del recentment creat Fons de Carboni, que compta amb un pressupost de poc més de 4 milions d'euros, el Govern espanyol, ha afegit, pretén incentivar a aquelles empreses i projectes que fomentin la reducció de CO2. L'objectiu d'aquesta mesura és una reducció del 15% de les emissions respecte 1990.

El repte, ha conclòs Ramos, és créixer sense contaminar més i, d'altra banda, "és interessant per a la marca Espanya" que se sàpiga que en aquest país es té cura del medi ambient. Medi Ambient es proposa, a més, acostar al ciutadà el compromís de reducció de diòxid de carboni.

Les empreses privades del sector elèctric, siderúrgic, del ciment, del vidre, de la ceràmica, del paper i de les refineries també tenen una quota gratuït assignada. Si s'excedeixen han de comprar, també, els drets d'emissions. L'any que ve, però, aquesta assignació gratuïta es reduirà en un 54% en el marc de la Unió Europea i els drets d'emissió s'hauran de comprar en un sistema europeu de subhasta . Amb aquest nou sistema i un altre conjunt de mesures, la Unió Europea es proposa assolir el 2020 una reducció del 20% respecte el 1990 de les seves emissions de gasos contaminants.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de