Societat 08/12/2011

L'Estat paga la pensió de vidu a un home que va matar la seva dona, la cuinera de Sils

El ministeri de Treball, que va ser part acusadora contra Llorenç Morell, li paga la viduïtat des de l'endemà del crim, segons avança 'El Punt-Avui'

Ara
2 min

BarcelonaL'actuació del ministeri de Treball en el cas de l'assassinat de la cuinera de Sils Consol Galceran a mans del seu marit, Llorenç Morell, no deixa en bona posició diverses institucions públiques. Segons explica El Punt-Avui, el ministeri de Treball, a través de l'Instituto Nacional de la Seguridad Social, paga a l'home condemnat per l'assassinat de la seva dona una pensió de viudetat de 592,92 euros mensuals, més dues pagues extraordinàries, des del 22 de juliol del 2005. És a dir, des de l'endemà mateix de l'assassinat.

Llorenç Morell, l'assassí que ara compleix una pena de 18 anys de presó, cobra per la seva viudetat i, a més, la delegació especial del govern contra la violència de gènere sobre la dona, que depèn del mateix ministeri de Treball, va exercir l'acusació en el procediment i el judici contra ell.

Tot i cobrar la pensió de viudetat des de fa més de sis anys, cosa que li ha suposat uns ingressos de més de 40.000 euros, Llorenç Morell no ha pagat ni un euro de les indemnitzacions que el tribunal li va imposar per als familiars de la víctima. Tot i que l'Audiència de Girona va ordenar l'embargament de la pensió de Morell per fer front a les indemnitzacions, que pugen a un total de 85.000 euros més els 21.475 euros de les costes del judici, l'Instituto Nacional de la Seguridad Social els ha contestat que no executaran l'embargament perquè és inferior al salari mínim interprofessional.

La Seguretat Social estableix clarament "que els condemnats per sentència ferma per homicidi no seran beneficiaris de les pensions de viudetat quan la víctima sigui la causant de la pensió". Una circumstància que el ministeri de Treball no deu haver detectat tot i que va ser part acusadora en el judici que va condemnar Morell.

stats