Societat 04/11/2011

Les ciutats podran prohibir l'accés d'alguns vehicles a les zones més contaminades

L'Estat farà una previsió diària de la qualitat de l'aire de cada ciutat des de l'1 de desembre i donarà colors als vehicles en funció de si contaminen més o menys. El consell de ministres també aprova l'estratègia integral contra el racisme i valora "molt positivament" la rebaixa dels tipus d'interés de la zona euro

Miquel Codolar
1 min

MadridEl portaveu, José Blanco, ha explicat que s'ha aprovat el pla nacional de millora de la qualitat de l'aire, que compta amb 90 mesures perquè "tots els espanyols tenen dret de respirar l'aire net" i per això caldrà coordinar les diverses administracions per reduir les emissions del trànsit, la construcció, els ports i aeroports, la indústria i la ramaderia. "Cal fer alguna cosa més que esperar la pluja perquè s'endugui la contaminació", ha indicat Blanco. La ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, ha afegit que la ciutadania rebrà informació i des de l'1 de desembre sabran quin aire respiraran cada dia a la seva ciutat. En determinades àrees de la ciutat es podria restringir l'accés dels vehicles més contaminants. Depenent de la contaminació que generi, cada vehicle tindrà un color. El consell de ministres també ha aprovat l'estratègia integral contra el racisme, la discriminació i la xenofòbia.

L'executiu valora "molt positivament" la rebaixa dels tipus d'interès per a la zona euro

Blanco ha explicat que la cimera del G-20, on hi ha José Luis Rodríguez Zapatero i Elena Salgado, "és crucial per evitar una recessió". Ha indicat que "Europa ha de donar una resposta ràpida i eficaç als desafiaments que s'estan donant" i cal actuar per aconseguir l'estabilitat de l'euro i afrontar el repte del creixement d'Europa, que "ara mateix és molt dèbil i va camí d'un nou estancament", fet que considera que és "raó per revisar les polítiques". Blanco ha dit que en aquesta línia l'executiu espanyol "valora molt positivament" la rebaixa dels tipus d'interès per a la zona euro fins a l'1,25%.

stats