L'Estat diu que ha rebut 352 peticions d'escolarització en castellà i Ensenyament respon que en té 19

El departament de Rigau defensa que les sol·licituds "no compleixen amb els requisits"

El ministeri d'Educació i el departament d'Ensenyament continuen la seva particular guerra de xifres sobre les peticions que demanen la compensació econòmica de 6.000 euros per haver d'escolaritzar els seus fills en un centre privat perquè estudiïn en castellà com a llengua vehicular, en no trobar l'esmentada opció en un de públic. El ministeri d'Educació ha assegurat aquest dilluns que de moment n'ha rebut 352, mentre que Ensenyament diu que només en té 19.

Les dades del ministeri les ha donat a conèixer la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, durant un esmorzar informatiu, on ha dit que la Generalitat no està responent al ministeri en ser preguntada si existeixen centres que ofereixin una assignatura en castellà, a més de la de llengua castellana, en centres pròxims a les famílies que fan aquestes peticions.

A més a més, la portaveu del ministeri ha assegurat que Educació "no està animant ningú" a fer aquest tipus de sol·licitud, tal com manté Ensenyament.

"No compleixen amb els requisits"

El departament d'Ensenyament manté que són 19 les peticions que ha rebut de les famílies, de les quals cinc ja han estat denegades i les altres 14 les ha rebut en la darrera setmana, però encara no les ha estudiat. "Tots els expedients que han demanat escolarització en castellà s'han contestat i argumentat els motius pels quals es considera que no compleixen els requisits", ha assegurat la conselleria d'Irene Rigau.

Segons ha detallat, primer van arribar tres peticions, més tard, dues més, i actualment en queden 14 per respondre, que es farà aquesta setmana dins el termini, i ha avançat que considera que "no compleixen amb els requisits".