INFRAESTRUCTURES
Societat 27/06/2012

L'Eurovegas català suma el suport de Ferran Adrià

La visita de la delegació de Las Vegas Sands a Barcelona va acabar dimarts amb una sorpresa inesperada: el suport de Ferran Adrià i de tres mestres culinaris en un àpat amb empresaris a Pedralbes.

A. Balanzà / J. Rusiñol
3 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, afectuosa amb Michael Leven.

BARCELONA/MADRID.Després de la maratoniana jornada de visites als terrenys del delta del Llobregat, del dinar al Palau de Pedralbes amb el Govern i de les compareixences públiques, l'equip liderat pel director executiu de Las Vegas Sands Corporation, Michael Leven, va estar encara més ben tractat amb un cop d'efecte dels millors cuiners del país: Ferran Adrià va ser l'encarregat de donar el suport públic a l'aposta catalana per Eurovegas en un sopar a peu dret que van elaborar tres dels seus millors aliats, Nandu Jubany, Carles Gaig i Christian Escribà. "Si a Barcelona es fa Eurovegas, ha de tenir el màxim consens i alhora una restauració de referència i de qualitat al món", va apuntar Adrià en conversa amb el diari ARA. El cuiner de l'Hospitalet, que va estar parlant animadament amb bona part dels presents, va plantejar incorporar el seu think tank de recerca culinària, ElBulli Foundation, al projecte.

El sopar, que va constar d'una mostra d'alta cuina catalana a base de gambes i arròs d'espardenya, va ser convocat en una casa particular de Pedralbes per una vintena d'empresaris que van voler compartir de primera mà els detalls del projecte d'oci amb la vintena de persones de la delegació de Las Vegas Sands Corporation. En un moment donat de l'àpat i en nom dels quatre amfitrions gastronòmics, Adrià va prendre la paraula i va defensar "la importància de la restauració en el projecte" i que els cuiners catalans estan per "ajudar" en aquesta recerca d'entesa sobre Eurovegas.

En aquest sentit, un altre dels mestres culinaris, Nandu Jubany, va explicar: "Els empresaris ens ho van demanar". Va afegir que el posicionament busca "confiar en els dirigents del país en aquest inici de negociació i que també a Eurovegas hi hagi una cuina com Déu mana". "Eurovegas sí, però no a qualsevol preu", va matisar Jubany a aquest diari. La impressió, en qualsevol cas, de la delegació nord-americana va ser positiva, tal com ahir a Madrid va ratificar la mà dreta de Sheldon Adelson, Michael Leven. "El sopar va ser espectacular; van tenir la idea de crear un restaurant per a nosaltres i els vaig dir que no havia pres cap decisió encara però que si optem per Madrid li anirem al darrere perquè també ens faci un restaurant a Madrid", va apuntar.

Leven, tal com havia fet el dia abans a Barcelona, no es va mullar ahir a Madrid per cap de les dues capitals a l'hora d'abordar la decisió final d'Eurovegas. Però sí que es va trobar amb una Esperanza Aguirre que no va escatimar esforços per vendre els suposats actius de seva comunitat. "Els madrilenys parlen anglès i estan preparats per atendre els turisme", va dir. Presumia de les 300 escoles públiques bilingües del seu sistema educatiu, que es van posar en marxa de manera gradual el curs 2004-2005. Segons els seus càlculs, Madrid té "el PIB més alt de les regions espanyoles".

La decisió serà "intuïtiva"

El director executiu de Las Vegas Sands va comparèixer a la tarda, després que la delegació hagués visitat els tres terrenys que ofereix Madrid: Alcorcón, Valdecarros i Torrejón-Paracuellos. Leven va reconèixer que la decisió tindrà un alt component "intuïtiu". Leven va anunciar que la decisió es prendrà l'1 de setembre en funció de la idoneïtat dels terrenys, independentment del seu preu. I va insistir que vol canvis legislatius (sense especificar quins) i la participació dels bancs per finançar dos terços del projecte (ahir van dir que havien parlat ja amb una trentena d'entitats). Precisament, Aguirre els va organitzar un dinar a la seu del govern autonòmic amb algunes de les principals empreses espanyoles i també entitats bancàries.

stats