Societat 27/07/2011

L'Hotel Porta Fira, el millor gratacel del món

Antoni Ribas Tur
1 min
L'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet

Barcelona.L'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet de Llobregat, dissenyat per l'arquitecte japonès Toyo Ito i l'estudi barceloní b720, ha guanyat el premi d'arquitectura Emporis Skyscraper Award. El guardó reconeix el disseny impactant i colorista de la façana, la forma surrealista i la integració en l'entorn urbà de l'hotel. El premi Emporis Skyscraper, del qual enguany s'ha celebrat l'onzena edició, és l'únic del món que reconeix els edificis de més de cent metres finalitzats l'any anterior.

L'exquisidesa formal de l'Hotel Porta Fira, que té una altura de 113 metres (26 pisos), ha fet decantar els 67 membres del jurat per damunt del que ara com ara és el gratacel més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai, amb una altura de 828 metres, l'equivalent a 163 pisos. En aquesta edició s'havien seleccionat més de tres-centes obres d'arreu del món.

Un altre edifici barceloní, la torre Diagonal Zero Zero, seu de Telefónica, d'Enric Massip, ha quedat entre els deu finalistes, i el 2004 la vencedora va ser la Torre Abgar, de Jean Nouvel.

El principal repte constructiu de l'Hotel Porta Fira és, segons Fermín Vázquez, arquitecte director de l'estudi b720, el fet que les dimensions de la torre augmentin a mesura que s'eleva. Les seves formes inspirades en la natura poden fer pensar en les línies sinuoses d'un altre edifici emblemàtic de Barcelona, la Pedrera, d'Antoni Gaudí.

stats