Societat 21/12/2010

CiU assegura que votarà en contra de l'anomenada llei Sinde i per tant no tirarà endavant

Convergència i Unió continua negociant el seu vot a la resta de la llei de l'economia sostenible. Es votarà a dos quarts de quatre de la tarda.

Joan Rusiñol
1 min

MadridCiU ja ha decidit votar que no a la polèmica llei que ha impulsat el ministeri de Cultura i que preveu tancar webs per ordre judicial si hi ha una denúncia prèvia que acrediti que, des d'aquell lloc, es poden fer descàrregues il·legals. El govern espanyol no té assegurats els suports necessaris per tirar endavant aquest punt, un dels més conflictius de la llei d'economia sostenible, que ha de posar les bases d'un nou model productiu per sortir de la crisi i, per tant, tot fa pensar que serà rebutjada pel Congrés. El govern pot mirar de reintroduir-la en el tràmit al Senat.

La federació nacionalista no ha presentat esmenes a aquest punt però sí a d'altres apartats de la llei que, segons fonts de la formació, han estat poc escoltades per l'executiu. Això va frustrar les negociacions, que s'han reprès en les últimes hores pel conjunt de la llei, ja no per l'article que fa referència a les descàrregues per internet.

El PNB, soci estable de l'executiu socialista també votarà en contra. El seu portaveu, Josu Erkoreka, ha dit que no poden avalar l'anomenada llei Sinde per qüestions de fons i forma. És el primer punt polèmic en què Zapatero no pot comptar amb un dels seus socis estables. ERC tenia esmenes per millorar la llei però a l'última hora les ha suprimit i s'ha quedat només amb una esmena de supressió.

Des que es va presentar la Llei d'economia sostenible han passat 19 mesos. Avui s'ha d'aprovar en comissió per començar el tràmit final al Senat.

stats