Societat 22/02/2011

L'OCU detecta problemes de seguretat en les disfresses de Carnaval

L'organització recomana retirar immediatament les bosses de plàstic on estan embolicades les disfresses i les caretes, com també evitar caputxes i caretes molt sobrecarregades, ja que el risc d'inflamabilitat és més gran. A més cal també evitar que els maquillatges i les pintures entrin en contacte amb els ulls i allunyar-se de les fonts de calor intensa i les flames, com estufes, encenedors, cigarretes, petards, bengales o focs d'artifici

efe
1 min
carnaval

MadridL'Oficina de Consumidors i Usuaris (OCU) ha trobat "nombrosíssims incompliments" en diversos accessoris de Carnaval i ha detectat problemes de seguretat a nou de deu disfresses per a nens analitzades, per la qual cosa ha exigit a l'Institut Nacional de Consum un major control en els productes que es venen. L'OCU ha analitzat 29 disfresses i accessoris adquirits a joguineries, botigues de disfresses, grans superfícies, basars i comerços online, ha informat l'organització en un comunicat. En concret, s'han analitzat, a més de les deu disfresses infantils, 5 disfresses d'adults, 4 caretes per a nens, 4 perruques per a adults i 6 maquillatges de cara i dents. L'anàlisi ha demostrat que un preu elevat o una marca de prestigi no serveixen de garantia del producte, ja que s'han detectat riscos tant en productes barats com cars adquirits en diferents establiments.

L'OCU considera "intolerable" la presència de plom en disfresses de nen o de ftalats (compostos químics empleats per augmentar la flexibiitat dels plàstics). "Això demostra que les normes no es compleixen i que les autoritats de consum no duen a terme la seva feina", han assegurat fonts de l'organització, que recomanen extremar les precaucions en el moment de la compra de productes per a Carnaval i recomana retirar immediatament les bosses de plàstic on estan embolicats les disfresses i les caretes, com també evitar caputxes i caretes molt sobrecarregades, ja que el risc d'inflamabilitat és més gran. A més, afegeixen, cal evitar que els maquillatges i les pintures entrin en contacte amb els ulls i allunyar-se de les fonts de calor intensa i les flames, com estufes, encenedors, cigarretes, petards, bengales o focs d'artifici.

stats