La Méteo
Societat 07/04/2012

Millora de temps el tram final de setmana santa

Avui a la tarda reapareixeran els ruixats en punts del Pirineu, Pre-Pirineu i comarques de Girona

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaDesprés dels ruixats i les tempestes d'ahir i que van deixar registres importants amb algunes calamarsades sobretot a les comarques de Tarragona i de Lleida, amb registres que en alguns punts van superar els 100 l/m2 a Vandellòs, 85 a Pratdip, 12 a Alcanar, 11 a Lleida o 1 a Olot, avui el temps ja tendeix a millorar i el gruix de la pertorbació que ens ha estat afectant aquest inici de setmana santa, s'ha desplaçat cap a Itàlia.

En tot cas avui encara quedaran restes d'inestabilitat que afectaran sobretot a la tarda amb ruixats que seran més probables al Pirineu i a l'extrem Nord Est, mentre que a la resta hi haurà grans clarianes i forces estones de sol. Les temperatures que avui han tocat fons amb valors sota zero al Pirineu, s'aniran recuperant i els termòmetres tiraran amunt a les hores centrals del dia.

Diumenge serà un dia ventós, amb Tramuntana i Mestral als dos extrems però en general serà un dia esplèndid i radiant igual que dilluns de Pasqua, només creixeran algunes nuvolades inofensives i decoratives a la tarda en punts de muntanya.

Per tant acabarem la setmana santa amb una millora clara del temps però que serà transitòria i que l'haurem de gaudir al màxim, ja que de cara la setmana que ve, a partir de dimarts es pot tornar a complicar i per tant, el més probable és que tornarem a parlar de ruixats, temperatures més fresques i de paraigua a mà tota la setmana que ve.

Al País Valencia i a les Illes Balears, aquest dissabte tampoc acabarà de fer net i també pot escapar-se algun ruixat de tarda en punts de muntanya. Diumenge i dilluns milloraria clarament i l'ambient tornarà a ser primaveral.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats