SOCIETAT
Societat 31/05/2011

L'acampada d'indignats de Tarragona es torna indefinida

Els acampats tarragonins de la plaça de la Font decideixen mantenir-s'hi i estendre la protesta a altres barris de la ciutat. A Reus, l'assemblea també decidirà aquest vespre si manté l'acampada almenys fins diumenge

Redacció
2 min

TarragonaL'acampada de protesta dels anomenats indignats a la plaça de la Font de Tarragona es mantindrà de forma indefinida i s'estendrà a altres barris de la ciutat, d'acord amb la decisió que van prendre els acampats a l'assemblea de dilluns a la nit. A Reus, els acampats de la plaça Mercadal han de decidir aquest dimarts al vespre si també decideixen quedar-se uns dies més, com ja va fer l'acampada madrilenya de la Puerta del Sol.

Els indignats tarragonins porten gairebé dues setmanes instal·lats a la plaça de la Font, davant de l'ajuntament, per reclamar canvis en el sistema polític i econòmic. En aquest temps, s'han posat a treballar en la redacció d'un manifest, s'han dotat de l'assessorament legal d'advocats i aquest mateix dimarts han instal·lat quatre pantalles a la plaça, des d'on es pot seguir al minut el moviment 15-M a Twitter i es poden veure imatges en directe de les acampades de Barcelona i Madrid.



El portaveu de la comissió de continguts de l'acampada tarragonina, Rodrigo Castellví, ha confirmat que els acampats han decidit en assemblea mantenir la protesta indefinidament, i ja pensen a estendre-la a tots els barris de la ciutat. "Estem preparant xerrades i assemblees a tots els barris de Tarragona, i accions en altres municipis, com Valls, el Vendrell o Torredembarra", ha assenyalat Castellví. Més d'un centenar de persones van assistir dilluns a la nit a l'assemblea, i prop de 30 "indignats" han passat la nit en tendes de campanya muntades davant de l'ajuntament, segons ha explicat Castellví.



Les altres acampades

D'altra banda, els acampats a la plaça Mercadal de Reus decidiran a l'assemblea d'aquesta nit si aixequen el campament o si el mantenen, encara que el més probable és que segueixin allà instal·lats fins diumenge. Els concentrats reusencs han rebut ja més de 3.500 adhesions. Per la seva banda, a Valls, a l'Alt Camp, es van activar dilluns els primers grups de treball de la comissió de continguts, que se centraran en àmbits com economia, medi ambient o educació.

stats