SOCIETAT
Societat 10/01/2012

L'acusada de suplantar i assassinar una amiga canvia d'advocat el dia del judici per guanyar temps

La mala organització de l'Audiència i la negativa del jutge a celebrar la vista en una sala més gran provoca tensions i enfrontaments entre la família de la víctima i l'acusada

Laura Díaz-roig
2 min
Familiars i amics de la víctima han protestat davant de les portes de l'Audiència

BarcelonaLa dona acusada de suplantar la identitat d'una amiga i assassinar-la ha demanat avui, el primer dia de judici, de canviar d'advocat en una maniobra per intentar guanyar temps. Aquest mes de març farà quatre anys que l'acusada, María Ángeles M.F. –que va citar la seva amiga en un apartament, la va deixar sense sentit amb cloroform i la va ofegar amb una bossa al cap– és a la presó, el màxim període provisional possible. Segons el fiscal i l'acusació particular, amb aquesta maniobra de canvi d'advocat l'acusada pretenia allargar el començament del judici i així poder sortir en llibertat.

Després de contactar amb la nova advocada, el jutge de la secció segona de l'Audiència de Barcelona ha avisat l'acusada que podria estar cometent un frau processal i ha suspès la sessió fins al proper 20 de febrer. Ara haurà de decidir si suspèn el termini de la presó provisional i, per tant, l'acusada continuaria a presó tot i que finalitzés el límit previst.

El matí a l'Audiència de Barcelona ha estat molt tens, ja que el jutge s'ha negat a celebrar la vista en una sala més gran i els nombrosos familiars i periodistes s'han queixat per la manca d'espai. La mala organització ha provocat que, quan l'acusada ha sortit de la sala, la família de la víctima intentés enfrontar-s'hi, tot i que finalment no ha anat a més.

Segons l'escrit de Fiscalia, l'acusada va voler simular un delicte sexual i va impregnar les zones genital i bucal del cadàver de la seva amiga amb esperma que havia recollit en una casa de prostitució masculina dies abans. L'acusada va subscriure diversos contractes de préstec amb entitats bancàries a nom de la seva amiga, així com contractes d'assegurança de vida, on ella figurava com a beneficiaria en cas de mort de la víctima.

stats