Societat 19/01/2012

L'addicció al sexe afecta ja un 8% de la població a causa d'internet

Un estudi del servei de psiquiatria de la clínica Dexeus relaciona l'increment d'aquesta addicció amb l'ús de les noves tecnologies

Efe
1 min

BarcelonaEl percentatge de persones addictes al sexe ha crescut fins a arribar ja a un percentatge d'entre un 6% i un 8% de la població, segons un estudi del servei de psiquiatria de la clínica Dexeus, que relaciona aquest augment amb l'ús de les noves tecnologies relacionades amb internet.

El responsable de l'estudi, el doctor Josep Maria Farré, assegura que "amb la missatgeria instantània i els xats s'han descobert nous casos de persones enganxades al sexe virtual". Segons aquest treball, l'addicció al sexe es dóna més entre els homes (85%) que en les dones (15%), que opten menys pel sexe anònim i la pornografia.

Farré considera que aquesta alteració del comportament sexual es pot tractar amb teràpia cognitiva conductual, tot i que el més important és que l'afectat accepti l'addicció. En els casos més greus també es poden utilitzar fàrmacs potenciadors de la serotonina en el cervell o fins i tot antiandrògens que rebaixen l'estímul sexual.

stats