SOCIETAT
Societat 21/04/2011

L'aeroport d'El Prat, punt neuràlgic de l'operació sortida de les vacances

Operarà més de 9.000 vols en deu dies, 900 d'ells aquest dijous. A les carreteres, s'espera la sortida d'uns 400.000 cotxes, que es dirigeixen sobretot a la Costa Brava i a la Costa Daurada

Redacció
2 min
Barcelona i São Paulo unides per un vol directe

BarcelonaL'aeroport del Prat continua sent el motor del turisme català durant aquestes vacances de Setmana Santa. Aquest dijous, per exemple, 900 vols s'enlairaran o prendran terra a l'aeròdrom barceloní, que preveu donar sortida a un milió i mig de persones durant la temporada de vacances que va començar divendres passat i acaba el dilluns 25. Les principals destinacions dels viatgers són les illes espanyoles, ciutats italianes i destinacions de l'àrea mediterrània. Pel que fa a les carreteres, des del migdia de dijous i fins divendres, 400.000 cotxes abandonaran Barcelona en la segona fase de l'operació sortida, una dada que significa un augment d'entre el 2% i el 3% respecte a l'any passat.

El Prat ha crescut un 25% en la temporada de Setmana Santa si es comparen les dades d'enguany amb les de l'any passat. Aquest dijous seran 899 els vols operats al Prat, però el dia de més trànsit serà Dilluns de Pasqua, que registrarà gairebé 950 vols. Demà divendres es repetirà gairebé el mateix nombre de vols que avui (875), mentre que divendres de la setmana passada, el dia que van començar les vacances escolars, ja van operar-se 927 vols. Les bones dades d'El Prat contrasten amb la reducció de vols a l'aeroport de Girona. A Vilobí d'Onyar s'operaran només 806 vols en deu dies, un 28% menys que l'any passat. A Reus, en canvi, pràcticament s'han duplicat els vols que van tenir lloc l'any passat. Enguany seran 368 les entrades i sortides a l'aeroport reusenc.

Pel que fa al trànsit rodat, la segona fase de l'operació sortida, que comença aquest migdia a les 15 hores, preveu la sortida d'uns 400.000 vehicles des de l'àrea de Barcelona. En la primera fase, el cap de setmana passat, ja van ser poc més de mig milió els automòbils que van sortir de la ciutat, segons les dades del Servei Català de Trànsit. Aquest dijous, la majoria de cotxes s'encaminaran o bé cap al nord a la recerca de la Costa Brava, o bé cap al sud, cap a la Costa Daurada. En qualsevol cas, l'AP-7 serà una de les vies més transitades. Trànsit ha extremat l'habitual missatge de prudència a causa de la previsió de pluges per a aquests dies. Des que va començar l'operació sortida, divendres passat, han mort quatre persones a les carreteres catalanes. L'any passat, durant el període de la Setmana Santa hi va haver onze morts i sis ferits greus a les carreteres catalanes.

stats