L'Ajuntament de Barcelona adverteix que hi haurà ''tolerància zero'' davant les queixes d'apartament il·legals

Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella, explica que han augmentat el nombre d'agents de policia que està desplegat a l'estiu a la Barceloneta, arran dels aldarulls dels últims dies

L'Ajuntament de Barcelona ha enviat més policies i més agents cívics al barri de la Barceloneta, a més de reforçar les inspeccions d'apartaments turístics, arran de les queixes del veïns dels últims dies. Cada estiu ja hi ha un reforç policial i uns agents cívics diürns i nocturns encarregats de vigilar els aldarulls en el barri de la Barceloneta i de la Ciutat Vella, i aquests es mantindran durant tot l'estiu com és habitual.

Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella ha advertit que l'Ajuntament de Barcelona actuarà contundentment en relació amb les queixes dels veïns contra el turisme de borratxera i que aquests actes d'incivisme tindran ''tolerància zero'' per part de l'equip de govern municipal. Homs ha dirigit un missatge als veïns de què "no estan sols" en aquestes denúncies.

Després de la manifestació d'aquest dimarts a la nit d'un centenar de veïns contra les conductes incíviques que proliferen en aquest barri pròxim a la platja, on es concentren molts pisos turístics, el consistori admet que és "conscient dels problemes de convivència per als veïns que poden generar els habitatges d'usos turístics".

Mercè Homs va rebre la petició fa uns dies per reunir-se amb veïns de la Barceloneta molestos i que preveu una trobada amb ells a començaments del setembre.

L'Ajuntament destaca que està elaborant un pla d'ordenació per als pisos turístics per determinar les condicions en les quals es podrà desenvolupar l'activitat, afavorint la concentració dels pisos en edificis sencers i limitant els individuals.

Per a això, a finals de l'abril va suspendre les comunicacions prèvies al començament de l'activitat per un any al centre de la ciutat i va fixar com a termini uns sis mesos per tenir el pla, segons el consistori.

El pla preveu la posada en marxa d'un centre de recepció de trucades per gestionar les queixes veïnals, comunicar a les comunitats de veïns el procediment necessari per modificar els seus estatuts per impedir la instal·lació de pisos turístics i la persecució de l'activitat no legalitzada amb seguiment dels anuncis per internet.

A Ciutat Vella actualment hi ha 604 pisos turístics legalitzats i les llicències estan congelades pel Pla d'Usos, que obliga a agrupar-les en edificis sencers; el 15 de juliol ja havia 38 edificis amb llicència aglutinant 133 pisos.