Societat 05/07/2013

L'alcalde de Lleida acusa la Generalitat d'oblidar l'agricultura amb el vot en contra al Pla Hidrològic de l'Ebre

L'Ajuntament de Lleida ha enviat aquest divendres una carta a la CHE reiterant que augmenti a 14-18 metres cúbics per segon el cabal ecològic del Segre

Acn
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en un acte al barri de la Bordeta de Lleida, aquest dissabte / ACN

LleidaL'alcalde de Lleida, Ângel Ros, ha criticat aquest divendres a la Generalitat pel seu vot en contra al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, aprovat ahir dijous amb el vot a favor de l'Ajuntament de Lleida i les comunitats de regants: ''El Govern ha prioritzat tots els sectors menys l'agrícola i això és una visió equivocada des d'un punt de vista econòmic. Crec que hem de defensar el sector agrícola i els regadius a Catalunya'', ha afirmat. Paral·lelament, l'Ajuntament de Lleida ha enviat aquest divendres una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre reiterant que augmenti a 14 o 18 metres cúbics per segon el cabal ecològic del riu Segre al seu pas per Lleida.

Ros ha remarcat que el 93% del consum és per regadiu i el 5% per l'aigua de boca. L'Ajuntament de Lleida, tot i valorar els aspectes positius del pla, va realitzar ahir dijous un vot particular en contra en què es demanava un cabal mínim ecològic per Lleida, que hauria d'arribar entre els 14 i els 18 metres cúbics per segon. Aquest vot va en la línia de l'al·legació que va presentar l'Ajuntament de Lleida en el període d'informació pública de la proposta del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Una al·legació que va comptar amb el recolzament unànime del ple de la Paeria.

L'Ajuntament de Lleida ha entrat aquest divendres mateix el vot negatiu pel que fa als cabals ambientals del riu, i ha enviat a la vegada una carta a la CHE sol·licitant un compromís ferm per dur a terme, en el mínim termini possible, els estudis necessaris per implantar aquest cabal.

stats