Societat 13/10/2011

L'alcalde de Masquefa: "Aquest regidor no ens coaccionarà més"

El regidor que presumptament va atropellar dos veïns d'aquest poble "ha sigut expulsat dels tres últims plens" i "sempre vol imposar les seves postures a tots els grups"

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaL'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha explicat aquest dijous al matí que "va haver d'expulsar" el regidor Juan José García Mora, que suposadament va atropellar intencionadament dos veïns d'aquesta població de l'Anoia, "dels tres últims tres plens que s'han celebrat". Sempre que no se'n surt amb la seva "intenta desenvolupar alguna acció amenaçadora per coaccionar la resta de representants del poble de Masquefa" ha recordat Boquete.

En defensa de les persones afectades per l'atropellament i per la posterior suposada agressió del regidor, ha recordat que "els veïns agredits no van tocar cap bandera oficial de l'Ajuntament sinó que van retirar una bandera de la via pública, agafada amb una brida". "A la façana del consistori no hi onejava cap bandera" ha insistit a Els Matins de TV3.

Des del punt de vista de l'alcalde, es tracta d'una "acció brutal" que al poble s'espera que serveixi perquè un jutge "inhabiliti com a representant" García Mora, ja que el procés per retirar-li l'acta de regidor "és molt garantista i nosaltres no el podem tirar endavant". Creu que el regidor electe pel partit Força Masquefa, amb un suport de 280 vots, "no és digne de ser un representant públic".

El batlle ha volgut aclarir que aquests fets "no són una guerra de banderes" sinó un cas de violència i, a més, ha esmentat que "cap bandera justifica un cas així".

Els ferits

Ara per ara, després de l'agressió, un jove continua a l'hospital amb la tíbia i el peroné trencats i amb un esquinç muscular. Malgrat les conseqüències físiques en el jove ferit, l'alcalde ha confessat que un dels dubtes que més li pesa és "com una persona pot arribar a fer una cosa així?". El regidor suposadament agressor, García Mora, no va sofrir cap ferida durant l'agressió.

stats