Ciutats
Societat 11/01/2011

L’alcalde de Mataró demana el tancament del centre d’acollida de menors La Ribera

Els problemes de convivència amb el veïnat porten l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, a demanar el tancament del centre d'acollida de menors La Ribera, al barri de l'Havana

Albert Calls
1 min

MataróL’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha enviat avui una carta al conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, per demanar el tancament del centre d’acollida per a situacions d’urgència per protecció de menors La Ribera. L’equipament està adscrit a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya. El centre ha suscitat una campanya de rebuig veïnal després que, fa just un any, va començar a funcionar al barri de l'Havana. Les queixes s'han succeït durant tot aquest any per problemes de convivència.

Per tal de trobar solucions a aquesta situació, responsables municipals s’han reunit en diferents ocasions amb els agents implicats –DGAIA, responsables del centre i veïns– sense que s’hagi pogut resoldre la conflictivitat que ha generat l’obertura de l’equipament. L’increment dels problemes, malgrat la predisposició veïnal a trobar-hi vies de solució, ha motivat finalment la petició de tancament. L’escrit de l'alcalde destaca que l’Ajuntament ha volgut assumir la seva quota de responsabilitat en les necessitats de recursos adreçats a la infància i l’adolescència, però que es veu obligat a prioritzar la convivència veïnal a la ciutat.

stats