Ciutats

Problemes de convivència

L’alcalde de Mataró demana el tancament del centre d’acollida de menors La Ribera

Els problemes de convivència amb el veïnat porten l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, a demanar el tancament del centre d'acollida de menors La Ribera, al barri de l'Havana

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha enviat avui una carta al conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, per demanar el tancament del centre d’acollida per a situacions d’urgència per protecció de menors La Ribera. L’equipament està adscrit a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya. El centre ha suscitat una campanya de rebuig veïnal després que, fa just un any, va començar a funcionar al barri de l'Havana. Les queixes s'han succeït durant tot aquest any per problemes de convivència.

Per tal de trobar solucions a aquesta situació, responsables municipals s’han reunit en diferents ocasions amb els agents implicats –DGAIA, responsables del centre i veïns– sense que s’hagi pogut resoldre la conflictivitat que ha generat l’obertura de l’equipament. L’increment dels problemes, malgrat la predisposició veïnal a trobar-hi vies de solució, ha motivat finalment la petició de tancament. L’escrit de l'alcalde destaca que l’Ajuntament ha volgut assumir la seva quota de responsabilitat en les necessitats de recursos adreçats a la infància i l’adolescència, però que es veu obligat a prioritzar la convivència veïnal a la ciutat.

Més continguts de