L'alcalde de Premià de Mar revela que té esclerosi múltiple des de fa 17 anys

Miquel Buch considera que el cap de setmana de 'La Marató' dedicada a les malalties neurodegeneratives és el moment indicat per fer saber a tothom el que fins ara només sabia el seu cercle íntim

"Avui us parlaré de qui s'ha convertit en el meu company de viatge des de fa 17 anys. Un company inseparable, que no he escollit però que he hagut d'acceptar i amb qui he hagut d'aprendre a conviure: l'esclerosi múltiple". Així comença el text que Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, ha publicat aquest divendres al seu blog de l'Ajuntament.

D'aquesta manera, decideix trencar el silenci sobre la seva malaltia, que ha afrontat sempre amb discreció volguda i que fins ara només coneixia el seu "cercle més íntim". "Més d'un us preguntareu com és que, de cop i volta, he decidit fer aquest pas i donar a conèixer la meva malaltia. No és un pas fàcil i reconec que en fer-lo encara em tremola la cama, però ha arribat un moment en què el cor m'ho ha demanat", explica.

"No és un pas fàcil"
Ha triat aquestes dates perquè aquest diumenge 'La Marató' de TV3 està dedicada a les malalties neurodegeneratives. Per això ha decidit explicar el seu cas en una entrevista que emetrà el programa 'Parlament' aquest dissabte i que es repetirà diumenge després de 'La Marató'.

"A casa sempre hem col·laborat i seguit la Marató de TV3 i any rere any m'he emocionat en conèixer les xifres que demostren la solidaritat dels catalans. Però aquest any, quan vaig saber que es dedicava a les persones amb malalties neurodegeneratives, vaig notar una sacsejada que em va portar a fer aquest pas endavant", confessa.

Agraïment a l'Hospital de Mataró
Buch assegura que la malaltia no li ha impedit fer una vida normal, casar-se, tenir fills i ser alcalde. Els consells de la doctora Cano de l'Hospital de Mataró i la medicació li han permès tirar endavant i està convençut que la medicina "continuarà evolucionant".