SOCIETAT
Societat 17/07/2012

L'alcalde de Rasquera dimitirà el 14 de juny del 2013

Bernat Pellisa demanarà que s'arxivin les diligències informatives obertes contra l'ajuntament

Ara
1 min
La jutge paralitza cautelarment  La plantació de cànnabis de Rasquera

BarcelonaL'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha dit aquest dimarts que la setmana vinent demanarà que s'arxivin les diligències informatives obertes contra l'ajuntament per la plantació de cànnabis que es projecta al municipi, i ha anunciat la seva intenció de dimitir el 14 de juny del 2013. Ho farà per donar credibilitat al projecte del cultiu de cànnabis, aprovat en referèndum per un 56,3% de la població. "Vaig donar la meva paraula i m'hi vaig comprometre", ha dit l'alcalde del municipi de la Ribera d'Ebre, de 940 habitants, recordant el seu compromís de deixar el càrrec si en el referèndum celebrat al municipi la plantació de cànnabis no rebia el suport del 75% dels veïns.

Ha explicat també que el contracte suspès cautelarment que Rasquera va signar amb l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum per a la plantació implicava un benefici de 54.000 euros per a Rasquera aquest juliol. Ho ha dit en la presentació de la pel·lícula "Mr. Nice", basada en la vida de Howard Marks, llegenda del tràfic i consum de marihuana, en l'Associació Independent Recreativa d'Autoconsum i Medicinal (AIRAM) de Barcelona, entitat defensora de la legalització del cànnabis.

Segons l'opinió de Pellisa, el cànnabis "ens ha servit" per posar al mapa Rasquera i el seu turisme, ja que "nosaltres defensem també" els productes de la terra com "els pastissets, la cabra blanca, el paisatge i l'oli".

stats