Societat 10/04/2012

L'alcalde de Rasquera, "molt satisfet" amb l'índex de participació a la consulta de la marihuana

A primera hora de la tarda, havien passat per l'urna prop del 50% dels electors. La votació es fa a porta tancada

Maria Ortega
1 min

RasqueraA porta tancada dins del centre cívic continua el degoteig de votants a la consulta sobre el cànnabis de Rasquera. L'alcalde, Bernat Pellisa, que ha votat quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda s'ha reconegut "molt satisfet" amb les xifres de participació que, a aquella hora, se situaven pròximes ja al 50% -374 votants dels 815 possibles-. Segons Pellisa, una mostra que la gent "respon" i s'involucra en "les coses que són importants per al poble".

Tot i que la idea inicial era que les càmeres poguessin enregistrar com Pellisa dipositava el seu vot, les crítiques de l'oposició i la fermesa de la presidenta de la mesa electoral han impedit el canvi de política: les portes a la sala on hi ha l'urna estaran tot el dia tancades a la premsa. L'alcalde defuig la polèmica i assegura que no vol crear un conflicte per això.

Si bé al matí la major part dels votants eren gent gran, a partir d'ara s'espera que comencin a passar pel centre cívic les persones que voten sortint de treballar. L'urna estarà oberta fins a les nou de la nit i després del recompte l'alcalde valorarà la decisió del poble, que pot comportar la dimissió en bloc del seu equip.

stats