SOCIETAT
Societat 12/07/2012

L'alcalde de la Seu d'Urgell demana que s'aclareixi aviat la presumpta implicació d'Ausàs en la xarxa de contraban

Batalla s'ha mostrat sorprès per la detenció de l'exconseller i ha demanat rapidesa ja que es tracta d'una persona "rellevant per a la ciutat"

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha expressat avui la seva sorpresa per la detenció del seu antecessor en el càrrec, Jordi Ausàs, i ha demanat que s'aclareixi com més aviat millor la seva presumpta implicació en una xarxa de contraban de tabac, ja que es tracta d'una persona "rellevant per a la ciutat". Batalla ha demanat respecte a l'actuació de la justícia i també a la presumpció d'innocència de l'exconseller, al qual s'acusa de formar part d'una banda especialitzada en la introducció il·legal de tabac procedent d'Andorra.

Batalla, de CIU, va rellevar al capdavant de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell Jordi Ausàs (ERC), que va ser alcalde de la població entre 2003 i 2008 i, posteriorment, conseller de Governació en el govern tripartit presidit pel socialista José Montilla durant els dos anys següents fins al final de la legislatura, al desembre de 2010.

Segons l'últim balanç de la Subdelegació del Govern a Lleida, l'any passat van confiscar en aquesta província 242.024 paquets de tabac, un 7% menys que el 2010, valorat en 893.000 euros. Es van imputar onze delictes i 284 infraccions administratives i hi va haver setze detinguts, la majoria espanyols.

stats