Urbanisme
Societat 07/01/2011

L'alcaldessa de Sant Cugat acusa Núñez i Navarro de "desacreditar" la política urbanística de la ciutat

Conesa creu que el municipi ha de créixer, però no cap a la muntanya o els terrenys forestals

Acn
2 min
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa

Sant Cugat del VallèsL'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Mercè Conesa, ha acusat el grup constructor Núñez i Navarro d'intentar "desacreditar" qualsevol política urbanística que faci l'Ajuntament com a resposta al contenciós que els enfrontava per la preservació de Torre Negra. En declaracions a l'ACN, Conesa ha replicat que acaten i assumeixen la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, per defectes de procediment, anul·la la reparcel·lació de l'àmbit de Can Marcet.

Conesa ha explicat a l'ACN que ja s'esperaven la sentència del TSJC que anul·la la reparcel·lació de Can Marcet perquè el juliol del 2009 el tribunal ja va anul·lar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) d'aquest sector per uns defectes de forma relatius a l'informe ambiental: "L'Ajuntament va aprovar al mes de maig la nova modificació del PGM de Can Marcet i la va trametre a la Generalitat, que en va fer l'aprovació definitiva al mes de novembre i ara només està pendent de publicació", ha afegit.

Conesa ha destacat que el consistori "ha de fer la seva feina" i complir el que dicta la justícia: "Si el tribunal diu que no hem fet correctament un tràmit hem de rectificar".

Pel que fa a l'actitud de Núñez i Navarro, Conesa s'ha mostrat contundent: "No li donaria més importància, però tenim un contenciós per Torre Negra que no s'ha resolt favorablement a ells i intenten desacreditar de nou l'Ajuntament i la seva política urbanística", ha denunciat.

Segons l'alcaldessa, el consistori vallesà té "molt clar" el model de creixement que volen per a la ciutat: "A Torre Negra hem apostat per la preservació, quan Núñez i Navarro volia urbanitzar i edificar. La nostra ciutat ha de créixer cap a les autopistes i les vies de comunicació, i no cap a la muntanya o altres zones que creiem que s'han de preservar, com ara terrenys agrícoles o forestals", ha puntualitzat.

L'Ajuntament de Sant Cugat també ha emès un comunicat en què afirma que Núñez i Navarro no té interessos particulars a Can Marcet: "Tot i això, obstaculitzen una bona part de les actuacions de desenvolupament urbanístic de Sant Cugat"

En aquest mateix comunicat es recorda que la reparcel·lació de Can Marcet "permetrà la implantació d'un important grup farmacèutic" a la ciutat, a més de la creació d'equipaments i habitatge social.

stats