LOTERIA
Societat 28/04/2018

L’antic videoclub d’Anglesola reparteix dos milions de la Grossa

El sorteig deixa 4,5 milions en premis, sobretot a Ponent

Pere Gilart
3 min
L’antic videoclub d’Anglesola reparteix dos milions de la Grossa

Palau d’AnglesolaLa segona edició de la Grossa de Sant Jordi va repartir ahir més de 4,5 milions d’euros en premis. Més d’una quarta part va anar a parar al Palau d’Anglesola, un poble del Pla d’Urgell on viuen poc més de 2.000 habitants. Hi van caure 1.900.000 euros del primer premi, el 46.023, al qual corresponen 100.000 euros per bitllet. La majoria va anar a parar a veïns del poble que havien comprat les butlletes a l’espai alternatiu S’Abril, i una bona picossada també va repartir-se a pocs quilòmetres, en un estanc de Balaguer.

Segons explicava la Sònia, treballadora i propietària del local S’Abril, juntament amb la Teresa, la majoria dels dinou dècims que havien venut d’aquest número els havien anat comprant gent del poble. “Això ens fa molt felices”, deia. Ara fa cinc anys van convertir l’obsolet videoclub del poble en l’establiment que ara fa la funció tant de quiosc com de cafeteria. La tranquil·litat de l’espai de lectura de què també disposa el local es va veure trencada a l’hora del cafè per la irrupció de la Marta, la Sílvia i la Dora entre crits i rialles. A aquesta eufòria inicial s’hi va sumar un brindis amb copes de cava just a les portes del local mentre els vehicles feien sonar el clàxon com si fos una gesta esportiva.

“Era a la perruqueria i han preguntat si algú havia comprat loteria a la Sònia. Quan m’han dit que acabava en tres me’n feia creus”, afirmava la Dora. Les tres anglesolines esmorzen cada matí juntes per “explicar-se les penúries” i el dia que no ho fan “es troben a faltar”. El Nadal passat van decidir quedar-se un número de la Grossa que acabés en 3, en honor al trio d’amigues que formen, i, després d’un primer intent sense sort, la Grossa de Sant Jordi els ha portat més que llibres i roses. “En un primer moment no sabia on tenia el dècim, però després de buscar-lo per tota la casa l’he trobat amb una recepta del metge, l’últim lloc on vaig anar”, explicava. La Dora explicava ahir que, “després de dos anys molt dolents”, en què es va quedar vídua, la felicitat li ha tornat amb la boda del seu fill, i aquests diners serviran per no arribar amb l’aigua al coll a final de mes.

“T’ha tocat?”

Durant la tarda molts veïns van passar pel punt mediàtic improvisat per felicitar les treballadores de l’espai alternatiu S’Abril entre abraçades i petons. Petons que també es va endur la mateixa Grossa quan a mitja tarda va visitar l’establiment per donar l’enhorabona als premiats entre més brindis de cava. “¿T’ha tocat?”, era la pregunta més repetida al Palau d’Anglesola.

El Josep, malgrat haver comprat fins a dotze dècims de la Grossa, no va ser un dels afortunats, però no va deixar de somriure. El fet de viure a sobre de l’establiment fa que sempre l’hagi considerat una “segona residència” o el “menjador de casa”, i aquesta setmana encara va comprar dos números més. “Quan he vist a la televisió que tocava al Palau no veia els números dels dècims dels nervis, però no hi ha hagut sort”, lamentava. A ell la sort li va arribar fa quatre anys amb un 5è premi de la Loteria de Nadal. Un dècim comprat a S’Abril, el mateix “espai alternatiu” que ahir va fer entusiasmar altres veïns.

Granollers, doblement premiada

Més enllà de les terres de Ponent, ahir hi va haver un altre municipi agraciat. A Granollers hi van caure el segon premi (32.500 euros per bitllet) i el tercer (15.000 euros). “Ha sigut un bon regal”, va explicar la propietària de l’estanc que va repartir el segon premi, Carmen Cepero, que tot just aquesta setmana ha celebrat el 29è aniversari de l’obertura de l’establiment. Segons va dir, les butlletes han tocat a persones del barri i també a clients a qui l’estanc, que és a la sortida del municipi, els “ve de pas”. El tercer premi es va repartir en un Caprabo de la ciutat vallesana, on es van vendre 20 butlletes del 46.958.

El quart premi, valorat en 5.000 euros per butlleta, es va repartir a Barcelona i a Olot, i el cinquè, que dona 2.500 euros per bitllet, va caure a Torredembarra i Lleida. Uns bons pessics que es podran cobrar des d’ara i fins al 26 de juliol.

stats