Societat 11/08/2012

L'antítesi dels assalts als supermercats

Reus recuperarà aliments frescos dels punts de venda per repartir-los entre les persones necessitades

Maria Ortega
1 min
SENSE RESIDUS Reus disposarà de més menjar per a persones necessitades perquè aprofitarà els productes frescos que sobrin als supermercats.

BarcelonaAmb el debat suscitat per l'assalt a dos supermercats d'Andalusia encara recent, Reus comença aquest mes una prova pilot per recuperar aliments frescos. Amb el que sobri als supermercats s'atendran més de 6.000 persones. És la línia pròpia d'actuació que ha dibuixat el municipi per acabar amb la raresa de tenir quilos i quilos de menjar que acaben cada dia a la brossa i una bossa de població que necessita suport per poder acabar el mes amb un plat a taula.

El nou sistema, que s'aparta de qualsevol polèmica, aprofitarà els aliments frescos que els súpers llencen a diari però que encara estan en bones condicions. A través d'un repartiment ràpid i d'instal·lacions refrigerades, ampliarà el ventall de menjar a disposició de la Xarxa de Distribució d'Aliments, que fins ara només gestionava productes envasats. L'Ajuntament calcula que s'atendran 6.327 persones i el servei tindrà un cost anual per a les arques municipals de 60.000 euros.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats