SOCIETAT
Societat 06/03/2012

L'assassí de la fornera del Bopan del carrer Muntaner diu que només volia ferir-la

L'acusat, que havia planejat robar per comprar droga, s'enfronta a 14 anys de presó

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl noi acusat d'assassinar una fornera del Bopan del carrer Muntaner de Barcelona, Ángel R.S., ha assegurat avui davant el jutge que només volia ferir-la. Els fets van passar fa un any i mig, el vespre del 28 d'octubre del 2010, quan l'acusat, que ara té 28 anys, va entrar a l'establiment per robar la caixa enregistradora, segons ell, per comprar droga. A mig camí entre la porta i la caixa es va trobar la víctima i, sense que ella pogués defensar-se, li va clavar tres punyalades amb un ganivet de cuina. Una de les punxades li va travessar la femoral, i la víctima, Mercedes S.V., va morir dessagnada.

El jove, que feia dos dies que havia sortit d'un centre de desintoxicació i havia dormit al carrer, ha explicat avui que, premeditadament, aquella tarda va comprar un ganivet en un establiment xinès "per fer un atracament". Cap a les nou del vespre va entrar al Bopan i, assegura, es va trobar la víctima en el seu camí, que cridava i li impedia l'accés a la caixa. "No tenia intenció de matar-la", ha dit l'acusat, que ha detallat que es va ajupir per punxar-la a la cama i que, després, en veure el que havia fet, va sortir corrents. La versió de l'altra flequera, que en aquell moment recollia el local amb la víctima, és diferent. Ha assegurat que Mercedes S.V. estava d'esquena i no va poder veure l'agressor ni va tenir temps de defensar-se.

El noi va sortir després del local i, en veure que el perseguien, es va llançar a terra fins que una patrulla de la Guàrdia Urbana que vigilava la zona el va detenir. La seva defensa ha intentat avui demostrar que Ángel R.S. és consumidor habitual de diverses drogues.

La fiscalia demana 14 anys i deu mesos de presó per assassinat i intent de robatori. Està previst que el judici continuï fins demà.

stats