Universitats
Societat 01/03/2012

L'assemblea d'estudiants de la UB decideix ocupar l'edifici central tot i l'ordre de desallotjament

Només la UAB fa vaga avui de nou, amb la majoria de classes aturades al campus de Bellaterra

S. Sànchez / A. Balanzà
1 min
Els estudiants mantenen la tancada a l'edifici central de la UB / EFE

BarcelonaL'assemblea d'estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) ha decidit aquest migdia quedar-se a l'edifici central de la universitat, on una cinquantena de persones ja hi han passat avui la nit, malgrat que la direcció del centre va donar ahir el permís als Mossos d'Esquadra perquè desallotgessin quan ho creguessin oportú. L'assemblea també ha decidit anul·lar la manifestació que havia d'arribar des d'Universitat fins a la plaça d'Espanya, a les portes del Mobile World Congress.

Més de 200 persones han participat en l'assemblea, al vestíbul de l'edifici central de la UB, tot i que avui les classes a totes les facultats de la UB s'han desenvolupat amb total normalitat. Alguns professors, no obstant això, s'han solidaritzat amb la protesta i han fet la classe al pati, on alguns grups s'han començat a organitzar per comissions. A les nou del vespre hi ha convocada una nova assemblea, sempre que no tingui lloc el desallotjament forçat que ha anunciat el rector de la UB.

Només la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) mantenia avui dijous la vaga general, que tenia aturades bona part de les classes al campus de Bellaterra. Tot i que des de les 10.45 hores s'havia restablert la circulació als accessos al campus, que un grup d'estudiants mantenien tallats des de primera hora del matí, el fet que els ferrocarrils no fessin parada a l'estació de la universitat durant bona part del matí ha deixat el campus força buit per segon dia consecutiu.

En canvi, els campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) havien restablert completament la normalitat de classes aquest matí, igual que la UB, sense que, a més, s'hagués quedat ningú a dormir a cap campus.

stats