Societat 18/07/2011

L'economista Arcadi Oliveres serà el protagonista d'una 'road movie'

Josep Lambies
2 min
Erika Sànchez prepara un film sobre Arcadi Oliveres, un dels referents del 15-M.

Barcelona.El febrer del 2010, Pere Ortega, un dels membres de Justícia i Pau, va encarregar a la jove realitzadora Erika Sànchez que filmés un seminari sobre economia, globalització i desigualtat, impartit per Arcadi Oliveres, president de l'organització. La feina només va durar unes setmanes, però Erika Sànchez va trobar en aquell material el punt de partida per a un projecte molt més ambiciós i exhaustiu. "El personatge de l'Arcadi em va fascinar des del primer dia -diu Sànchez-. Quan hi pensava m'adonava que el que tenia a les mans era molt real, així que vaig tornar a parlar amb en Pere i li vaig proposar fer alguna cosa més potent".

Des d'aquesta data fins ara, Erika Sànchez ha aconseguit un equip de treball complet i ha començat a traçar l'esbós d'una pel·lícula que, si la sort no els va en contra, es començarà a rodar a la tardor. Serà una mena de road movie guiada pels trajectes d'Arcadi Oliveres, de seminari en seminari, de conferència en conferència. "L'Arcadi té una vida hiperagitada, i és necessari que aquest film sigui de carretera -explica la directora-. Esclar que fins que el muntatge no estigui acabat, sempre poden passar coses que ens obliguin a canviar el rumb. Qui m'havia de dir fa un any que l'Arcadi es convertiria en un dels grans animadors del 15-M!"

Del poble i per al poble Però la coherència no es limita al procés de rodatge. Fa uns mesos, la productora del documental Daria Esteva va tenir l'ocurrència de finançar una part de les despeses amb donacions individuals, presentant el projecte en una plataforma de crowd funding . I, de la mateixa manera que la gent pot invertir-hi diners, també ha de tenir ocasió de dir-hi la seva. És per això que Erika Sànchez ha obert un blog perquè el públic comenci a deixar-hi els seus comentaris i suggeriments. "De moment, només hem rebut cascades de felicitacions, però confiem que de mica en mica la gent es comenci a mullar". Quan el producte estigui enllestit es distribuirà sota llicència de creative commons .

stats