L'editorial d'avui del 'New York Times': "La llei mordassa espanyola retorna als dies foscos del règim de Franco"

El diari nord-americà carrega aquest dimecres contra la nova llei de seguretat ciutadana i insta la Comissió Europea a condemnar-la

"El 10 d'abril, un grup anomenat No Somos Delito va projectar davant del Parlament a Madrid un holograma de protestants en marxa. De moment, les protestes virtuals en forma d'holograma no són il·legals a Espanya. Increïblement, així i tot, gairebé qualsevol altre tipus de protesta pacífica ho serà aviat amb l'aprovació d'una nova llei". Així arrenca  l'editorial d'aquest dimecres del 'The New York Times', on, sota el títol 'L'ominosa llei mordassa espanyola', el diari nord-americà carrega contra la nova llei de seguretat pública de l'Estat.

"Aparentment, el principal propòsit d'aquesta llei és ajudar el partit que mana a mantenir-se en el poder, traient força a les protestes antiausteritat que han sorgit com una bola de neu, en forma d'un ample suport al partit populista Podem", continua l'editorial, que afirma que la formació de Pablo Iglesias té molt a guanyar en les properes eleccions.

El 'New York Times' insta la Comissió Europea a "actuar amb rapidesa per condemnar la nova llei". El diari recorda que l'ambaixador del dret a la llibertat de reunió pacífica i lliure associació de les Nacions Unides, Maina Kiai, ja ha urgit els legisladors espanyols a rebutjar la nova mesura, argumentant que el dret a la protesta pacífica és fonamental per a l'existència d'un país lliure i per a una societat democràtica. "La nova llei mordassa espanyola retorna, inquietantment, als dies foscos del règim de Franco. No té lloc en un país democràtic, on els espanyols, com a ciutadans de la Unió Europea, tenen més que un dret virtual a una protesta pacífica i col·lectiva", conclou l'editorial del 'New York Times'.

Els 'escraches' i les concentracions per impedir desnonaments són  algunes de les actuacions que vol sancionar la nova llei de seguretat ciutadana, que va aprovar-se amb els vots de PP i UPN i el rebuig de tota l'oposició.

Més continguts de