Societat 09/05/2013

L'educació catalana se suma a la vaga estatal contra la llei Wert i les retallades

La manifestació central està convocada a Barcelona a les 12.30 d'aquest migdia de dijous

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaMestres, professors i estudiants de tots els cicles educatius, des de l'escola bressol fins a les universitats, estan convocats avui a una vaga general de l'ensenyament. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de Catalunya, que agrupa sindicats docents, sindicats d'estudiants, associacions de pares i moviments de renovació pedagògica, dóna suport a l'aturada, que ha estat convocada pels sindicats a nivell estatal contra les retallades i contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) del ministre José Ignacio Wert.

La vaga va arrencar ahir amb tancades en alguns instituts i pretén aturar l'activitat educativa a tots els centres, tant públics com concertats. En total, més d'1,6 milions d'estudiants i més de 70.000 docents públics, comptant també l'àmbit universitari, estan cridats a la vaga pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT, CGT, Sindicat d'Estudiants (SE) i Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

Com a actes centrals de la protesta, que inclou accions molt diverses impulsades pels moviments assemblearis de l'anomenada 'marea groga' i de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), hi haurà una manifestació a Barcelona a les 12.30 del migdia, a Tarragona a les 12 del migdia, a Girona i Lleida a les sis de la tarda i a Tortosa a les set.

stats