Societat 19/09/2012

L'eliminació de les eleccions a rector aixeca l'oposició d'estudiants i sindicats

La discussió en la comissió de governança universitària modificarà lleument la proposta dels experts

Sònia Sánchez
1 min
UN CURS CONVULS  La pujada de preus i les retallades han generat protestes de sindicats i estudiants.  Ara també rebutgen els canvis  en la governança.

BarcelonaEls representants dels estudiants, UGT, CCOO, ICV i EUiA van fer sentir aquest dimarts la seva veu discordant amb la proposta de reforma universitària que planteja, entre altres coses, eliminar les eleccions a rector perquè sigui nomenat per un patronat. La comissió de la governança, integrada per representants de totes les universitats catalanes, partits polítics i sindicats, va debatre ahir aquest text, elaborat per encàrrec del Govern.

La representant del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Gemma Espigares, es va queixar que el document no reculli cap mena de participació dels alumnes en la presa de decisions de la universitat i va expressar la seva oposició a acabar amb les eleccions al rectorat. "Podem discutir si el rector pot ser algú de fora de la universitat, però en tot cas ha de ser escollit des de dins", per tota la comunitat del centre, diu Espigares.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats