LA MÉTEO
Societat 28/08/2011

L’estiu encara no vol marxar

Demà encetarem una setmana de temps variable, però amb calor i xafogor cada cop més evidents

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui, diumenge, la calor i la xafogor han estat una mica més evidents que ahir però, tot i axò, encara ben poques màximes han superat els 30 graus. Aquesta treva que ens ha concedit l’estiu, però, té les hores comptades: aquesta matinada encara dormirem amb les finestres tancades, però demà al migdia, els termòmetres repuntaran una mica més que avui, i a mitjans de la setmana, i especialment a partir de dijous, les temperatures recuperaran els valors de ple estiu.

Aquest ascens tèrmic, però, no vindrà acompanyat de cel clar. Dilluns al matí els núvols tornaran a fer la guitza a les comarques tarragonines i a la tarda s’escaparan xàfecs curts i dispersos al Pirineu i als Ports, i fins i tot en algunes comarques interiors de Girona i del nord de la Catalunya central.

La resta de la setmana la passarem amb un cel variable, sovint amb més núvols que clarianes, però amb poques estones de paraigua: només al Pirineu i a Ponent reapareixerien els xàfecs i les tempestes de tarda a partir de divendres.

Mentrestant, a la costa est dels Estats Units, la ja tempesta tropical Irene segueix la trajectòria prevista. Durant les pròximes 12 hores escombrarà els estats de l’extrem nord-est del país, amb vents sostinguts de 85 o 90 km/h, i la matinada de dilluns passarà la frontera canadenca abans d’incorporar-se, ja de cara a dimarts al vespre, a la circulació general de l’oest. Això faria que, possiblement, l'Irene arribés a les illes britàniques convertit en una pertorbació més o menys activa d’aquí quatre o cinc dies.

En trobareu informació permanentment actualitzada a www.ara.cat/meteo.

stats