Societat 27/01/2013

L'ex alcalde de Lloret nega haver cobrat de la màfia russa: "És una infàmia"

Xavier Crespo, diputat de CiU, diu a 'Rac1' diu que la relació amb Petrov era com amb qualsevol altre empresari del municipi

Ara
1 min

BarcelonaL'ex alcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, ha negat rotundament les informacions que asseguren que va cobrar diners de la xarxa russa de blanqueig de diners desmantellada a la població divendres en una operació on s'han detingut sis persones. "No vaig rebre cap sobre; és una infàmia", ha assegurat en declaracions a 'Rac1' aquest diumenge.

Crespo ha insistit que mai va cobrar "ni un euro" ni del líder de la trama, Andrei Petrov, ni de cap altre persona. "Nego totes les acusacions que s'han vist avui al diari", ha dit en referència a les informacions que publiquen alguns mitjans on asseguren que l'ex batlle ha rebut importants sumes de diners de la banda russa.

L'ex alcalde explicat que coneixia Petrov "com un representant d'una empresa molt potent russa", que és com ell mateix es presentava, i ha afegit que tots els projectes que van impulsar al municipi es van fer complint amb la legalitat i les ordenances municipals. Tenia una relació "com amb d'altres empresaris", ha conclòs.

Sobre possibles tractes de favor a l'hora de, per exemple, perdonar part dels impostos en la construcció d'un centre comercial a la població, Crespo ha reconegut que es va fer un descompte que permetia l'ordenança municipal perquè es va considerar que era un equipament d'interès per a Lloret.

L'actual diputat de CiU ha recordat que tots els fets estan sota secret de sumari i que, si arriba a ser imputat, es defensarà per demostrar que totes les informacions són falses. Ha dit tenir la consciència molt tranquil·la i no haver-se plantejat si renunciarà a l'acta de diputat si li arriba la imputació.

stats