L'explosió de Premià, un crim masclista

Els investigadors conclouen que es va manipular una canonada del gas per provocar la deflagració

L' explosió de gas de Premià de Mar  del 18 de setembre en què van morir una dona i van resultar ferides 17 persones més –una de les quals va morir després– va ser provocada. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els Mossos d'Esquadra en la seva investigació, segons ha avançat  El Periódico i ha pogut confirmar l'ARA. Quan ha rebut l'informe dels Mossos, el jutge que portava el cas ha traspassat la investigació a un jutjat de violència masclista de Mataró.

Segons fonts properes a la investigació consultades per l'ARA, la parella de la dona morta –un home que també va resultar ferit greu en l'explosió i que  va acabar morint a l'hospital- hauria manipulat la instal·lació del gas per provocar la deflagració.

L'autòpsia no va trobar altres  signes de violència en el cos de la dona, a més de les ferides causades per l'explosió. Es va descartar, per tant, que hagués estat assassinada i després hagués estat provocada l'explosió per esborrar les proves. Tanmateix, els Mossos esperaven interrogar la parella de la víctima quan es recuperés de les cremades que tenia a un 30% del cos, però ell també va morir al cap d'uns dies.

Aleshores la investigació va quedar pendent que els agents revisessin la instal·lació del gas del pis on s'havia produït la deflagració, que va quedar totalment destrossat. Quan la policia va poder accedir finalment a l'habitatge i revisar la canonada va comprovar que havia estat manipulada.

El cas, per tant, es presenta ara com un crim masclista, perquè la hipòtesi dels investigadors és que l'home –va ser qui va manipular la instal·lació deliberadament per matar la seva dona. El cas és, però, que ell també va morir dies després i que 16 persones més encara es recuperen de les ferides causades per l'explosió, que va deixar inhabitable l'edifici on es va produir i va obligar a desallotjar de casa seva desenes de famílies d'altres blocs veïns durant dies.