SOCIETAT
Societat 30/05/2012

L'expresident de la fundació de l'Hospital de Sant Pau es desvincula de la gestió de l'entitat

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaL'expresident del patronat de la Fundació de Gestió de l'Hospital de Sant Pau Albert Folia s'ha desvinculat avui davant del jutge de la gestió econòmica de l'entitat, assegurant que la seva funció era només representativa.

Segons ha l'advocat de Folia, la gestió de l'expresident va ser "impecable i altruista". Folia, que va ser rellevat fa uns dies del seu càrrec, ha declarat avui com imputat junt amb l'administrador de torn del Patronat de la Fundació de l'Hospital, Josep Lluís Alay, davant del titular del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona.

Ha negat que existissin pagaments ni contractes irregulars, tal i com asseguren els denunciants, i ha explicat que aportarà documentació al jutjat que justifica tots els pagaments. També ha justificat l'estructura de l'entitat, amb una fundació privada -que controla el patrimoni- i una altra de gestió. Per la seva banda, Alay s'ha desvinculat, ja que el càrrec d'administrador és rotatori.

El jutge no ha acceptat que les acusacions que han presentat les denuncies, -una metge, delegada a Sant Pau del sindicat Metges de Catalunya, i l'Associació Professional d'Infermeria-, es personin com a acusació particular, per la qual cosa els seus advocats no han pogut estar presents durant la declaració dels dos imputats. El jutge considera que no son part directament perjudicada en la causa, tot i que els denunciants han recorregut la decisió.

stats