TRIBUNALS
Societat 31/05/2012

L'expresident de l'Hospital de Sant Pau es desvincula de la gestió

Laura Díaz-roig
1 min
L'expresident de l'Hospital de Sant Pau es desvincula de la gestió

BARCELONA.Albert Folia, l'expresident del Patronat la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de Sant Pau, va desvincular-se ahir davant el jutge de la gestió de l'entitat. Folia va assegurar que només hi realitzava feines de representació i, per tant, no en coneixia el dia a dia. "La gestió de Folia ha estat impecable i altruista", va destacar el seu advocat, Rafael Entrena, a la sortida dels jutjats.

Folia va declarar ahir amb l'actual administrador del Patronat de la Fundació, Josep Lluís Ayala, al jutjat d'instrucció 22 de Barcelona, que els ha imputat perquè podrien haver comès delictes de malversació o apropiació indeguda, així com un delicte contra els drets dels treballadors. El lletrat de Folia va explicar que el seu client s'ha vist involucrat en el procés penal "perquè va intentar mediar de bona fe en el conflicte laboral" i va assegurar que els sindicats estan utilitzant la via penal per resoldre temes laborals, una actitud que va qualificar d'"irresponsable". Folia va dir que tots els pagaments i indemnitzacions estan justificats -contràriament al que diuen els denunciants- i es va comprometre a portar la documentació necessària per "donar claredat a tanta confusió". L'altre imputat, Josep Lluís Alay, va assegurar que desconeixia els detalls que s'investiguen perquè el càrrec d'administrador és rotatori i feia molt poc que havia estat designat.

Sense acusació particular

A la declaració d'ahir no van poder estar-hi presents les parts denunciants -la metgessa que va interposar la primera denúncia i l'Associació Professional d'Infermeria-, perquè el jutge no els ha deixat personar-se com a acusació particular en considerar que no són part directament perjudicada en la causa, tot i que són treballadors de l'entitat. Els denunciants han recorregut la decisió.

stats