Successos
Societat 16/12/2010

Mor un home en un incendi a Mataró

L'Ajuntament explica que es tractava d'un home conflictiu

Acn
2 min

MataróEls Bombers van socórrer sense èxit ahir a la nit un veí de Mataró que va morir cremat al seu domicili. Els Bombers van rebre l'avís poc després de les deu i s'hi van desplaçar cinc dotacions. L'incendi va cremar sencer el tercer pis de l'immoble afectat. Mitja hora després, estona que els membres del cos d'extinció d'incendis van necessitar per controlar les flames, els Bombers van trobar a dins de l'habitatge el cos sense vida d'un home de 67 anys, identificat com Francisco G. D.

Francisco G.D. era un veí conflictiu que ja havia protagonitzat diversos incidents a la ciutat. Segons ha informat l'Ajuntament, durant els darrers mesos l'home havia estat implicat en baralles, havia amenaçat diversos veïns i també havia provocat petits incendis com el que aquest dimecres ha acabat amb la seva vida. La Policia Local i el Servei de Benestar Social ja el tenien fitxat i, fa només dos dies, l'Ajuntament havia posat el cas en mans del Jutjat d'Instrucció número dos de Mataró per tal de sol·licitar mesures de protecció personal i patrimonials. També es treballava per demanar a la Fiscalia l'incapacitació legal de l'home.

La passada nit de dimecres, el tercer pis del número cinc del carrer Malgrat de Mataró ha pres en flames. A l'habitatge, mig derruït, hi vivia Francisco G.D., un home de 67 anys, que ha resultat mort com a conseqüència de l'incendi. Tot i que els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per determinar les causes del sinistre, el perfil de la víctima ajuda a esclarir el cas.

L'home, segons ha informat l'Ajuntament de Mataró, havia estat atès en els darrers mesos per la Policia Local i el Servei de Benestar Social. Segons fonts municipals la víctima hauria provocat diversos incidents a la ciutat, com baralles i amenaces amb veïns. També havia provocat petits incendis a casa seva, com el que li aquest dimecres li han provocat la mort, segons han explicat alguns veïns de la zona.

Francisco G.D. també havia demanat en diverses ocasions ajuda dels serveis sanitaris i, posteriorment, les refusava. És per comportaments com aquest que des del servei municipal de Benestar Social es realitzava un seguiment social de l'home per tal de garantir-ne la cobertura de necessitats bàsiques i determinar si existien indicadors per comunicar a la Fiscalia un presumpte cas d'incapacitació legal.

Fa només dos dies, l'Ajuntament es va posar en contacte amb el Jutjat d'Instrucció número dos de Mataró per informar de 'la situació de risc' en què es trobava l'home i poder sol·licitar mesures de protecció personal i patrimonials. En aquests moments el consistori està oferint suport a la família en el seu procés de dol.

stats