Publicitat
Publicitat

L'home que s'ha retratat amb 2.000 famosos

Un fotògraf australià prepara una exposició que mostrarà les seves imatges amb celebritats mundials que ha anat recollint des que era un nen, esperant-los davant dels hotels on s'allotjaven o buscant-los en esdeveniments

Qui és aquesta que hi ha al costat de Richard Simpkin? Aquesta seria una bona pregunta per explicar la història d'un fotògraf australià de 38 anys si partim d'una fotografia de 1991, en què un adolescent somriu al costat de... la glamurosa Audrey Hepburn.

És una de les imatges que es trobaran a l'exposició Richard i els famosos, que es podrà veure a Liverpool, a l'Open Eye Gallery, del 13 de gener al 18 de març. Simpkin explica a The Guardian que va començar a fer-se fotos amb famosos quan era un adolescent per presumir amb els altres nens. Poc a poc, va anar perfeccionant el sistema i aconseguint imatges amb personalitats més rellevants. Nelson Mandela, Woody Allen, Michael Jackson –amb màscara–, Tom Cruise i Nicole Kidman –junts–, Elizabeth Hurley i Hugh Grant –junts–, Rupert Murdoch, el Dalai-lama... La galeria d'imatges mostra el pas dels anys, en els personatges i també en Simpkin, que comença amb cara de nen i acaba calb.

Ara té 38 anys i comença a semblar-li que això de perseguir els actuals famosos ja no és per a ell, però encara no ha pres cap decisió definitiva. Per ara, assegura que es vol concentrar a fer "la millor exposició possible".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de