CRIM A OLOT
Societat 17/12/2010

L'homicida d'Olot, al jutge: "Em vaig vestir de caça major perquè anava a caçar"

Pere Puig confessa i admet que volia matar dos homes més. El jutge el fa empresonar preventivament. La família dels constructors assassinats desmenteix que l'haguessin acomiadat i assegura que només li devien dues pagues i que tenia feina garantida almenys per a 4 o 5 mesos

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaCom un caçador que va a buscar les seves preses. Així es veu Pere Puig Puntí, el paleta de Sant Esteve d'en Bas que dimecres va matar quatre persones a trets d'escopeta. Ell mateix ha explicat al jutjat d'Olot aquest divendres al matí que si va matar només quatre persones va ser perquè al bar on es van produir les dues primeres morts no hi va trobar dues víctimes més que també buscava: l'amo del restaurant i un lampista que també feia feines per a Construccions Tubert. Sí que va trobar-hi Joan i Àngel Tubert, i va disparar contra ells. Anava vestit "de caça major perquè anava a caçar", segons ha explicat, davant del jutge i dels advocats, quan el fiscal li ha preguntat per què es va canviar de roba.

També s'ha desmentit que els Tubert tinguessin un deute important amb Puig i que haguessin acceptat que el paleta hipotequés casa seva per ajudar-los. Segons l'advocat que exerceix l'acusació particular en nom de la família, Carles Monguilod, res de tot això és cert i ni tan sols s'ha plantejat en l'interrogatori. "Se li devien només dues pagues extres, uns 2.400 euros, la del juliol i la de Nadal", que possiblement no hauria cobrat per les dificultats de Construccions Tubert, "i les dues setmanes que falten de desembre, ja que els paletes cobren per setmanes", assegura el lletrat.

Segons el representant de la família, a més, no és cert que els Tubert l'haguessin acomiadat ni anunciat que l'acomiadarien. "Ell sabia que l'empresa dels Tubert passava dificultats i que els podien embargar el pis. I li havien dit que, si d'aquí quatre o cinc mesos s'acabava l'obra que estaven fent, en la qual treballava ell, potser haurien d'acomiadar el personal, però res més", detalla Monguilod.

De fet, com ja explica avui aquest diari, Pere Puig va actuar condicionat pel seu laberint mental. És el que es desprèn de la seva declaració d'aquest divendres al jutjat, on ha arribat a dir que Tubert se li havia "ficat a dins, com en algunes pel·lícules" i el manipulava. També creia que el lampista i l'amo del bar que es van salvar perquè no hi eren, el "miraven malament" i anaven d'acord amb els Tubert contra ell.

Tot i aquestes declaracions, Puig s'ha declarat "molt sa". "Sóc donant d'òrgans i de sang", ha puntualitzat.

Els greuges que tenia amb la Caja del Mediterráneo també són confusos. En aquest cas, ha explicitat que va matar les dues persones que va matar, els dos treballadors amb qui s'havia enfadat, perquè havien intentat explicar-li com funciona una targeta de crèdit, quan s'assumeix el pagament de les despeses que genera amb una quota mensual. Puig va contractar la targeta fa uns anys i hi tenia un marge de despesa de 4.000 euros. Pagava 180 euros cada mes, i considerava que el deute ja estava liquidat. Les dues víctimes li haurien fet veure que havia de continuar pagant les quotes i per això les hauria matat, segons ha explicat. Quan li han preguntat si hauria disparat contra algú més a la CAM, ha replicat que no: només es considerava enemistat amb Rafael i Anna, i van ser els escollits.

stats