REPORTATGE
Societat 02/09/2012

L'hora dels 'job hunters'

La Wikipedia defineix 'job hunting' com l’acció de buscar feina, a causa de l’atur o el descontentament amb la posició actual. El caçador de feines busca ofertes de feina o oportunitats d’ocupació. Els protagonistes d’aquest reportatge tenen en comú que han estat capaços de sortir de caça responent a les seves inquietuds i aspiracions professionals

Aure Farran
1 min

BarcelonaEn un moment en què trontolla el sistema social i en què la feina per a tota la vida sembla una relíquia del passat, cal, més que mai, dibuixar-se un camí professional propi i explotar al màxim les virtuts de cadascú. I és que diuen els experts que les noves generacions tindran entre cinc i sis professions diferents al llarg de la vida. En aquest context canviant i de crisi, però, també sorgeixen noves oportunitats i noves ocupacions.

La transformació del mercat laboral i les noves exigències precipiten la necessitat de trobar perfils nous en una varietat àmplia de sectors. I aquí és on es poden agafar les noves generacions per trobar una sortida laboral exitosa. En l’àmbit de la salut caldran consellers genètics, bioinformàtics i nutricionistes. El món de la ciència demanarà especialistes en nanotecnologia o en recursos energètics. El món digital reclama experts en ciberseguretat o tècnics de dades.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats