Societat 15/04/2013

L'illa on va naufragar el 'Costa Concordia' demana 80 milions d'indemnització

El capità del creuer ha sigut acusat durant la vista dels delictes d'homicidi culpós múltiple, abandonament del vaixell i naufragi

Efe
1 min

RomaL'Ajuntament de l'illa de Giglio, on el 13 de gener del 2012 va naufragar el creuer 'Costa Concardia', ha demanat 80 milions d'euros com a compensació pels danys causats pel vaixell. La demanda s'ha produït aquest dilluns durant la primera vista de l'audiència preliminar del procés.

A la vista ha assistit Francesco Schettino, el capità del vaixell i principal imputat en el cas. La fiscalia li ha atribuït delictes d'homicidi culpós múltiple, abandonament del vaixell, naufragi i de no haver informat immediatament les autoritats portuàries de la col·lisió contra l'escull que va provocar l'accident.

A més, els propietaris del creuer han informat de la intenció de presentar-se com a acusació civil "pels dany irreparables causats per l'enfonsament". Els advocats dels passatgers també han demanat un "milió d'euros per a cada passatger com a compensació, i demanarem que es confisqui un vaixell i accions".

La vista ha quedat ajornada fins dimecres.

stats