Societat 31/07/2012

L'impagament de concerts fa perillar la manutenció de 2.000 nens tutelats

La FEDAIA avisa de "greus dificultats" per mantenir les despeses derivades de l'atenció i l'educació d'aquests menors

Efe
2 min

BarcelonaLa federació que agrupa les entitats catalanes que treballen amb menors tutelats o en risc d'exclusió social (FEDAIA) ha advertit avui que l'impagament de la Generalitat dels concerts del mes de juliol posa en perill la manutenció de 2.000 nens tutelats. Segons la federació, les entitats que atenen els menors tutelats per la Generalitat de Catalunya es troben en greus dificultats per tirar endavant per les despeses derivades de l'atenció i educació d'aquests nens.

El departament de Benestar Social i Família va confirmar dilluns que, per problemes de liquiditat, el departament d'Economia no podria fer efectius els pagaments de juliol als centres socials concertats amb l'administració, i, encara que va garantir que sí que podrà pagar el mes d'agost, no va poder precisar quan es podrà recuperar el pagament de juliol.

Uns 80 centres residencials que atenen prop de 2.000 menors en situació de desemparament gestionats per entitats socials a Catalunya "es troben abocats al col·lapse si la Generalitat no fa efectius els pagaments corresponents al mes de juliol", ha assegurat la FEDAIA.

Entitats d'aquesta federació aglutinen més del 90 % dels Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAEs), que són els encarregats de l'atenció i manutenció d'aquests menors a Catalunya.

"Aquests centres es troben en aquests moments en una situació de bloqueig", ha assegurat el president de FEDAIA, Jaume Clupés, que ha remarcat que "aquesta mesura impedirà el funcionament normal d'aquests centres, que han de fer front a despeses ineludibles com alimentació, desplaçament, medicaments, factures de subministraments i el pagament de les nòmines dels professionals que atenen diàriament aquests nens".

La FEDAIA ha demanat al conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que "s'aclareixi la situació i s'estabilitzi la incertesa que aquest anunci ha provocat en les entitats que gestionen centres d'acollida residencial per a nens fent efectius els pagaments corresponents al mes de juliol".

La federació recorda que els nens que es troben tutelats són responsabilitat de l'administració i que és aquesta la que té l'obligació de fer-se càrrec de la seva cura, manutenció i educació.

stats