Societat 09/03/2012

L'incendi de la Franja s'acosta a Vilaller i obliga a desallotjar 14 pobles

Hi treballen bombers de l'Aragó, amb la col·laboració des de Catalunya i Navarra

Acn
1 min

VilallerLes flames d'un incendi a la localitat de la Franja de Castanesa ha canviat de comarca i ja està a tocar del terme municipal de Vilaller (Alta Ribagorça). En l'incendi, hi treballen bombers de l'Aragó, amb la col·laboració dels de Catalunya i Navarra, segons Aragón Press. L'incendi forestal ha obligat a desallotjar fins a catorze nuclis de població, en total aproximadament un centenar de persones que han estat allotjades provisionalment en un hotel de Vilaller. El president de la comarca de la Ribagorça aragonesa, José Franch, ha explicat que la situació de l'incendi és "molt complicada i no està controlada", tot i que ha celebrat que s'hagin pogut salvar els nuclis de població.

L'incendi, que es calcula que pot tenir uns dos quilòmetres i mig de front, es va declarar aquest dijous a la tarda i les tasques d'extinció també van estar condicionades pel fort vent que bufava a la zona. El govern d'Aragó hi ha destinat fins a 300 bombers, que han treballat tota la matinada, segons Aragon Press.

El centre operatiu està encapçalat per la mateixa presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, acompanyada del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Modesto Lobón, i el director general de Gestió Forestal, Roque Vicente.

stats