INCENCIS
Societat 21/07/2012

L'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra continua en fase de control

21 dotacions terrestres treballen aquest matí en l'extinció del foc i es preveu que al llarg de la tarda es doni per controlat

Acn
1 min
Vista aèria de la zona cremada al Bages i al Lluçanès / ACN

Sant Feliu SasserraL'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages) continua en fase de control des d'aquest divendres a les deu del vespre. Durant la nit, una vintena de dotacions han estat resseguint el perímetre, que es manté estable, i han repassat els punts calents i aquest matí 21 dotacions terrestres continuen treballant en les tasques d'extinció del foc. Les temperatures a la zona han baixat i s'esperen algunes pluges que ajudin a acabar de pagar el foc i es preveu que al llarg de la tarda es doni per controlat, segons ha apuntat el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. Durant aquest dissabte també un helicòpter de comandament farà algun vol de reconeixement de la zona de l'incendi.

Segons les darreres dades del Cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 hectàrees entre tots els municipis afectats -Prats de Lluçanès 2,52, Oristà 126,61, Olost 1,34, de la comarca d'Osona i 246 hectàrees a Sant Feliu Sasserra, de la comarca del Bages-.

La carretera B-431 s'ha reobert a l'alçada de Sant Feliu Sasserra després que s'hagués hagut de tallar en els dos sentits de la marxa perquè hi poguessin passar els vehicles dels cossos d'emergència que formen part del dispositiu de l'incendi.

L'incendi ha provocat un total d'onze persones ferides lleus. Es tracta de bombers o voluntaris que haurien patit lipotímies, cops o inhalació de fum. A més, dijous a la tarda un pagès va ser atès per cremades de primer grau a la cara. El pagès estava treballant amb una màquina de segar i hauria provocat l'incendi per una guspira.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat.

stats