Societat 21/02/2012

L'origen del foc de la Torre de Cabdella podrien ser les cendres d'una llar de foc que va llençar un veí

L'incendi forestal ha cremat una setantena d'hectàrees de roure i pi negre i ja es troba en fase de control

Acn
2 min

Torre de CabdellaL'incendi forestal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) es troba en fase de control des de poc després de tres quarts de sis de la tarda. Les flames han cremat finalment una setantena d'hectàrees de roure i pi negre. Les investigacions del cos dels Agents Rurals apunten a la negligència d'un veí com a origen del foc i ell mateix ha reconegut que va llençar les cendres d'una llar de foc a l'exterior.

El vent va ajudar a revifar les flames i a escampar-les fins a originar l'incendi. Els Agents Rurals aixecaran acta de la investigació i la traslladaran als jutjats, encarregats d'obrir diligències. El foc es va originar al voltant d'un quart de quatre de la tarda d'aquest dilluns en una zona molt escarpada i amb fort desnivell de la Vall Fosca, a l'altura del quilòmetre 1 de la carretera L-503. A la zona hi continuen treballant 25 dotacions terrestres per poder acabar de controlar l'incendi. Els quatre mitjans aeris que hi havia ja s'han començat a retirar a mitja tarda i està previst que, també cap el vespre, es comencin a retirar vehicles.

El perímetre de l'incendi ja està pràcticament estabilitzat. Hi ha alguns punts del flanc dret que continuen actius, a la zona on hi ha repoblació forestal. És una zona en què hi ha piles de restes vegetals dels darrers tractaments forestals i que, tot i que no representen cap perill, serà una tasca lenta per acabar-los d'apagar ja que s'hauran d'anar removent i remullant. També queda algun punt calent al mig del flanc esquerre, a la zona de la roureda.

Segons les dades del cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat 70 hectàrees de roure i pi negre.

A més dels Bombers de la Generalitat, fins al lloc de l'incendi també s'hi han desplaçat efectius del cos d'Agents Rurals i dels Mossos d'Esquadra, així com una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.

stats