Societat 28/12/2011

L'incendi de l'empresa de residus d'El Vendrell segueix cremant després d'una setmana

La planta de Cosbapsa va estar acumulant residus, en comptes de traslladar-los cada tres dies a un abocador, per estalviar-se costos

Efe
2 min

TarragonaL'incendi que es va declarar fa una setmana a l'empresa Cosbapsa del Vendrell segueix actiu avui dimecres, la qual cosa ha motivat la queixa de veïns dels nuclis de Mas Astor, Mas Borràs, Els Masos de Coma-ruga o Sant Vicenç de Calders. No obstant això, l'ajuntament del Vendrell (Baix Penedès) ha indicat que tot i l'olor, el foc no suposa cap perill per als ciutadans.

Dotacions dels Bombers de la Generalitat van remullar, durant els dies de Nadal i Sant Esteve, l'incendi, declarat a les 03.45 hores del passat 22 de desembre a l'interior d'una nau pertanyent a l'empresa de tractament de residus urbans "Cosbapsa", ubicada al carrer Puig i Llagostera, número 10, dins de la urbanització Mas Borràs d'aquesta localitat.

Malgrat l'intens treball dut a terme, amb la participació de màquines retroexcavadores per moure els residus, que ocupen una superfície aproximada de 8.000 metres quadrats, el foc segueix viu i una columna de fum és visible des del Vendrell i els municipis pròxims.

Nuclis propers

A més, aquesta columna de fum es dirigeix, segons bufi el vent, cap a algun dels nuclis de població més pròxims, pels que els veïns han mostrat el seu malestar al consistori, "especialment per temes relacionats amb la mala olor", segons el regidor de Protecció Civil, Jaume Escarré, que ha insistit que la situació "no suposa cap perill per a les persones".

Volia reduïr costos

La planta de Cosbapsa va estar acumulant residus, en comptes de traslladar-los cada tres dies a un abocador, com havia de fer, per estalviar-se costos. Per aquest motiu, ha arribat a aquesta situació. A més, es dóna el cas que Cosbapsa no s'encarrega de la recollida d'escombraries al Vendrell, malgrat que sí que va prestar aquest servei fa anys.

stats