Societat 20/08/2011

Una multitud de joves suporta calor, lipotímies i una tempesta per escoltar el Papa

Els serveis sanitaris d'urgències atenen un miler de pelegrins durant les hores prèvies a la trobada d'oració i quan ha arribat Benet XVI ha caigut una tempesta que ha obligat a suspendre l'acte una estona. Els joves han continuat al recinte enfervorits

Agències
1 min
Desenes de milers de pelegrins aplegats a l'aeròdrom de Cuatro Vientos esperant el Papa / AFP

MadridHan suportat marejos i lipotímies durant les hores d'espera –en plena onada de calor– i una tempesta furiosa d'estiu quan ha caigut la nit i ha arribat el Papa. L'endemà del Via Crucis sota un sol de justícia per Madrid, els pelegrins procedents de tot el món que participen en les Jornades Mundials de la Joventut han demostrat aquest dissabte que estan disposats a suportar el que sigui per escoltar Benet XVI.

Segons dades del servei municipal d'urgències (Samur-Protecció Civil), un miler de pelegrins han estat atesos aquest dissabte al migdia i a la tarda la base aèria de Cuatro Vientos, on hi havia centenars de milers de persones esperant Benet XVI per a la vetlla d'oració prèvia a la missa, també multitudinària, prevista per a aquest diumenge. Una trentena d'afectats han hagut de ser traslladats a hospitals, però no hi ha hagut cap cas greu. La causa dels marejos, les lipotímies i les síncopes ha estat la forta calor, combinada amb la falta d'ombra. No consta, però, que hi hagi cap cas greu.

I, quan la calor ha afluixat amb la posta del sol i finalment ha arribat el Papa, ha caigut sobre la base aèria de Cuatro Vientos una forta tempesta. Ha calgut aturar l'acte, però ningú ha marxat del recinte, i quan Benet XVI ha reprès la paraula i ha assegurat que Déu els enviava "moltes benediccions amb aquesta pluja" ha tornat a esclatar el fervor dels joves. Tanmateix, ha hagut de renunciar a llegir el seu discurs i només ha pronunciat unes breus paraules de comiat.

stats