REFORMA SANITAT
Societat 20/04/2012

El govern espanyol modificarà la llei d'estrangeria per evitar que els estrangers accedeixin a la sanitat només amb l'empadronament

El govern espanyol preveu estalviar 1.500 milions d'euros amb les mesures que implantarà per posar fre al turisme sanitari

L. Bonilla
1 min

BarcelonaSegons el govern espanyol, més de 700.000 estrangers utilitzen anualment els serveis sanitaris amb una despesa de 917 milions d'euros. És per això que el govern espanyol modificarà la llei d'estrangeria per evitar que els estrangers puguin accedir a la targeta sanitària només amb l'empadronament. "Es demanarà un seguit de requisits més que seran els mateixos que els dels espanyols per accedir als serveis sanitaris", ha dit la ministra de Sanitat, Ana Mato.

Per posar fre a l'anomenat turisme sanitari, el govern de Rajoy vol adaptar una normativa europea que prohibirà expressament el trasllat a un altre país només per accedir als serveis sanitaris. "Hi ha europeus que s'empadronen al nostre país, obtenen la targeta sanitària, tornen al seu país i nosaltres paguem pels seus serveis sanitaris", ha dit la ministra de Sanitat, Ana Mato.

p { margin-bottom: 0.21cm; } El decret que permetrà un estalvi de 7.000 milions d'euros en la sanitat pública, també inclou el copagament dels fàrmacs en funció de la renda dels ciutadans, inclosos els pensionistes que, amb caràcter general, pagaran el 10% del preu de les medicines amb un màxim mensual d'entre 8 i 18 euros. Els ciutadans actius pagaran entre el 40 i el 60% del preu dels medicament i seran gratuïts pels aturats sense prestació i les persones que cobren pensions no contributives.

Són algunes de les mesures que avui s'han acordat en el consell de ministres per reduir el dèficit sanitari espanyol, que és de 16.000 milions d'euros. També s'ha acordat adaptar els envasos dels medicaments a la durada dels tractaments i es deixaran de finançar fàrmacs obsolets o sense eficàcia terapèutica.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats