CIUTATS
Societat 25/01/2011

El solar de Lleida per aixecar una nova mesquita sortirà a concurs al maig

El solar del polígon industrial El Segre de Lleida en què la comunitat musulmana del carrer Nord havia de construir la seva nova mesquita sortirà novament a concurs el mes de maig vinent, segons que ha dit avui l'alcalde, Àngel Ros.

Efe
2 min

Lleida (Segrià)El consistori va ratificar ahir la seva decisió de rescindir la concessió d'aquest terreny a la comunitat que lidera l'imam Abdelwahab Houzi, la majoritària a Lleida, perquè construís el nou temple, després que el col·lectiu no hagi fet cap pas en aquests últims tres anys per edificar la mesquita.

L'alcalde ha comentat avui que previsiblement el terreny sortirà de nou a concurs al maig, amb l'objectiu que una altra comunitat religiosa, islàmica o no, pugui optar a la seva concessió.

Ros ha indicat, en aquest sentit, que l'equipament religiós que es construeixi al polígon podrà ser definitiu o provisional, sempre que compleixi la normativa urbanística.

A final de 2007, la Paeria va cedir en règim de concessió administrativa a la comunitat que lidera l'imam Houzi un terreny en zona industrial perquè aixequés un nou temple de dimensions més grans, perquè l'actual està precintat des de fa més de quatre mesos per superar de forma reiterada l'aforament legal, que és de 500 persones.

No obstant això, els responsables de la mesquita, que al juliol van arribar a dir que renunciaven al solar, encara que poc després van anunciar la seva voluntat de començar a construir de forma imminent un temple provisional, no han presentat en tot aquest temps a l'Ajuntament cap projecte constructiu.

La Paeria manté ara contactes amb altres comunitats religioses i assegura que hi ha un col·lectiu islàmic disposat a instal·lar-se al solar del polígon.

De moment, l'única associació que ha mostrat obertament el seu interès per construir una nova mesquita a la ciutat ha estat l'entitat cultural Watani.

El seu responsable, Mourad El Boudohui, ha anunciat que vol constituir-se com a associació religiosa per poder impulsar la construcció d'aquesta mesquita, encara que ha sol·licitat al consistori un solar diferent al del polígon, concretament el terreny de l'antiga hípica de Lleida, al barri de Cappont.

La Paeria ja ha deixat clar que aquest solar no té serveis i que per tant la llei impedeix la seva cessió, a més d'estar destinat a l'expansió de la Fira de Lleida.

stats