SOCIETAT
Societat 19/07/2012

Un veí de Lleida caminarà fins a Madrid per promoure aquest hàbit com a pràctica saludable

Començarà el 6 d'agost i recorrerà 455 quilòmetres acompanyat d'altres lleidatans de l'associació Lleida Camina

Efe
2 min

LleidaUn lleidatà de 60 anys recorrerà a peu al mes d'agost vinent la distància que separa Lleida de Madrid per tal de promoure l'hàbit de caminar com una pràctica saludable. Josep Molina és conegut a Lleida com El Caminaire, ja que porta més de 25 anys realitzant rutes a peu. "Vull animar la gent que camini, perquè caminar obre fronteres i ajuda a no caure en depressions en aquests temps difícils, perquè cada dia tens una meta i coneixes llocs nous", ha explicat Molina.

El Caminaire sortirà de Lleida el 6 d'agost i recorrerà els 455 quilòmetres que separen les dues ciutats acompanyat, en principi, d'altres lleidatans que pertanyen a l'associació Lleida Camina, tot i que encara no sap quants seran. El seu objectiu és dur a terme la ruta en 15 jornades, caminant uns 30 quilòmetres diaris, "encara que dependrà de com ens responguin les cames i del temps que faci". En qualsevol cas, preveu arribar a Madrid entre el dia 20 i el 21 d'agost i s'acostarà fins a la Puerta de Alcalá com a punt final del trajecte.

En els seus 25 anys com a caminant, Molina ha completat multitud de rutes i ha visitat moltes ciutats. A més, surt a caminar amb els seus companys de Lleida Camina unes 3 o 4 vegades per setmana, amb trajectes d'uns 20 quilòmetres cada vegada.

Aquest lleidatà entén l'hàbit de caminar com una filosofia de vida, ja que ha patit molts problemes de salut dels quals s'ha recuperat: "He superat un vessament cerebral, una trombosi i un ictus", explica. "Vull animar la gent que camini perquè caminar és salut, ja que si camines et sentiràs millor i dormiràs millor", ha sentenciat El Caminaire, que aconsella, no obstant això, preparar-se bé i consultar el metge abans de realitzar sortides llargues de resistència.

stats